LMG PLOEM
Unbearable lightness
pop up Hasselt centrum
mei 2018

Titel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Titel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Titel

Foto's Jean-Pierre Pijls


SHE SEE SEA
KUNSTENNACHT  mei 2018
Zuivelmarkt Hasselt

vlnr: FAZ, Janise Yntema, Luc Theuwis & Chantal Talbot

Titel

Titel

Iets meer dan 1.100 liefhebbers wisten tijdens Kunstennacht 2018 de weg naar onze pop up te vinden.

Tegenover Z33 in Hasselt centrum presenteerden we 3 kunstenaressen  die al bijna heel hun leven inspiratie putten uit de zee.

Voor de één een metafoor voor reizen en vrijheid, voor de ander een houvast of vertrekpunt voor abstracte schilderijen en voor de laatste

een herinnering aan de jeugd die verwerkt wordt in sculpturen en vormen.

De expositie verhuisde nadien de hele zomer naar onze eigen galerie in Stevoort.

Titel

Titel


DE VERZAMELAAR

Een selectie uit onze private verzameling.

Galerie Noord Zuid -Arendonk

(april-mei-juni 2018)

Titel

Titel

Aan de Academie van Arendonk opende een prachtige nieuwe galerieruimte.

De openingstentoonstelling toont een kleine selectie van onze private collectie.

Tussen 27 april en 2 juni kon u er terecht.

Galerie Noord Zuid

Wampenberg 26 te Arendonk.


In deze expositie was er werk te zien van oa: 

Manu Baeyens, Jean Bilquin, Ulrike Bolenz, Sara Bomans, Kasper Bosmans, Bruneau, R.V. Bulck, Jan Carlier, Beniti Cornelis, Jacqueline Devreux, Hugo Duchateau, Geert De Smet, Daan Gielis, Willo Gonnissen, Peter Jacquemyn, Jimmy Kets, Jupp Linssen, Agnes Maes, Marcase, Georges Meurant, Tjen Meylemans,

Wlad Moszowski, Hilde Overbergh, Oui Qin Peng, Stefan Peters, Karl Philips, LMG Ploem, Ivan Popovic, Ick Reuvis, Joseph Riera I Aragó, Remco Roes,

Reniere & Depla, Liesje Reyskens, Léopoldine Roux, Mulugeta Tafesse, Quinten Torp, Bart Vandevijvere, Koen Vanmechelen, Luk Van Soom, Yves Velter,

Liliane Vertessen, Dirk Wauters, Ted Hyunak Yoon,...

Titel

foto's: Kristel Van Ballaer


HUGO DUCHATEAU

LANDSCAPES


(Maart-april 2018)

Titel

Titel

Hugo Duchateau studeerde af als glaskunstenaaraan het toenmalige Provinciaal Hoger Instutuut voor Architectuur en Toegepaste Kunsten te Hasselt en deed stage bij glazenier Roger Daniëls Van 1963 tot 1966 oefende hij het beroep uit van glazenier en nadien was hij leraar aan de Academie van Heusden-Zolder en Genk. Vanaf 1972 gaf hij opleiding vormgeving aan het Stedelijk Hoger Insttuut voor Visuele Communicatie en Vormgeving  te Genk.

De kunstenaar maakte naast Vincent Van den Meersch, Jos Jans, Hélène Keil, Dré Sprankenis en Jan Withofs  deel uit van de in 1967 opgerichte Research Group. Deze kunstgroep zocht naar vernieuwing en legde de nadruk op creatief en kritisch zijn.

De kunstenaar ontving in 1967 de Prix de Rome, de zilveren medaille tijdens de "Europaprijs voor Schilderkunst" in 1973 te Oostende en meerdere keren de prijs van de Belgische Kunstcritici. Hij werd in 1983 geselecteerd om de Vlaamse Gemeenschap op de Biënnale van San Paulo te vertegenwoordigen. Een jaar later werd hem de "Prijs Beeldende Kunst" van de Vlaamse Deelregering en de "Provinciale Prijs van Limburg voor Plastische Kunsten" toegekend. Hij nam deel aan individuele en groepstentoonstellingen, onder andere met de Research Group in binnen- en buitenland. Naast zijn beeldend werk maakt hij meer en meer installaties in de natuur of binnen.

COLLECTIES
Verschillende werken van de kunstenaar zijn te vinden in collecties van het SMAK te Gent, het MUHKA te Antwerpen en het PMMK te Oostende. Ook in het Vlaams Parlement, op de luchthaven van Zaventemen het Limburgs Provinciehuis staan er werken van de kunstenaar opgesteld of zijn verwerkt in het interieur. In het Openluchtmuseum te Bokrijk bevindt zich de installatie "Het Vreemde Bos"


OVER ZIJN WERK
De zeer recente kunstwerken die we in deze tentoonstelling tonen zijn een nieuwe start.
Hoewel Hugo  in het verleden zich regelmatig waagde aan het schilderen van landschappen, voornamelijk op kleine formaten in aquarel en in tekeningen, is het de eerste keer dat hij een grotere reeks schilderijen op doek realiseert met het landschap als thema.

Hugo Duchateau hoort thuis in de stroming van de fundamentele schilderkunst.  Net als Luc Tuymans, Raoul De Keyser en Vincent Van Den Meersch verkent hij de hoekstenen van de schilderkunst: de kleur, de vorm, de materie en de effecten die deze beogen.  Hugo Duchateau gaat nog een stap verder, naar het hyperrealisme.  Hij concentreert zich op de drager, de werktuigen, de materie, de spanning tussen wording en creatie.  

In zijn vroegste werk onderzoekt Hugo Duchateau de werktuigen van de kunstenaar: hij schildert het schilderen en tekent het tekenen vanuit de verwondering over de mens als werktuigbouwer en het werktuig als verlenging van de vernuftige hand.  Potlood, papier, verfborstel, verf, pen, houtskool, allen worden ze aan de blik van de kunstenaar onderworpen. Later maakt hij objecten en installaties rond hetzelfde thema.

In de loop der jaren verruimt Hugo Duchateau zijn visie. Van de spanning tussen de kunstenaar en zijn werktuigen verschuift de klemtoon naar de verhouding tussen natuur en cultuur. In zijn schilderijen lijken lijnen en vlakken een eigen wil te krijgen: ze vormen een spel van gecontroleerde chaos waarin de kunstenaar kan experimenteren met kleur, vorm en substantie. En steeds meer ook waagt hij zich aan uitstappen in de object- en installatiekunst. 

Vanaf de jaren ’90 laat Hugo Duchateau de natuur -en dus de materie waaruit hij zijn werken maakt- de vrije loop. De verf druipt, schijnbaar naar eigen wil, over het doek; de kam trekt willekeurige lijnen; de installaties woekeren... De maîtrise van de kunstenaar schuilt er enkel nog in te weten wanneer de natuur haar werk heeft gedaan, wanneer het kunstwerk kunst is. 

DE NIEUWE LANDSCHAPPEN

Het idee voor deze nieuwe werken ontstond door toeval toen hij één van zijn vroegere schilderijen gekanteld op de grond van zijn atelier zag staan en zich verwonderde dat dit gedraaide werk erg veel weg had van een landschap.
Eerst werden een aantal oudere werken overschilderd, maar er werden ook heel wat nieuwe werken gecomponeerd.
Het resultaat is verbluffend en fris!
Zijn signatuur is ontegensprekelijk aanwezig in dit werk, maar het is tegelijkertijd een herbronning.
Ook hier schildert Duchateau het schilderen. De horizontale lijnen kunnen uiteraard refereren naar wegen, stroken of heggen, de grotere kleurenvlakken kunnen weiden zijn of bossen, maar eigenlijk zijn het allemaal verftoetsen, geschilderde lijnen. Hij weet met zeer weinig middelen zeer veel diepte en perspectief te brengen in bijna contemplatieve doeken.

Titel

Titel

Titel

Titel

Titel

Titel

Titel

Titel

Foto's: Joke TimmermansJupp Linssen (nov-dec 2017)


Titel

Titel

Titel

In november-december 2017 presenteerden we voor het eerst een grote solotentoonstelling met werk van de Duitse kunstenaar Jupp Linssen.

De kunstenaar (1957 Kempen Neiederrhein) leeft en werkt in Aken.

Hij ontwikkelde een geheel eigen schriftuur in zijn schilderkunstig oeuvre. Net als zijn vriend Josep Riera I Aragó vertrekt Jupp Linnsen vaak van gevonden materialen omdat de geschiedenis ervan en de natuurlijke patine dat deze materialen in de loop der tijden kreeg hem aanspreekt en inspireert. Zijn werken zijn robuust en letterlijk zwaar en toch ogen ze zeer licht en fragiel omdat hij telkens opnieuw een perfect evenwicht weet te vinden tussen vorm en compositie, tussen verf en materie.

De werken zijn eerder object dan schilderij doordat ze een derde dimensie krijgen via dik aangebrachte verf en materielagen en ingewerkte objecten. Soms gaat het letterlijk om een derde dimensie omdat de kunstenaar verschillende doeken op elkaar monteert.

De kunst van Jupp Linssen kent veel succes in eigen land, maar ook daarbuiten weten collectioneurs zijn werk te appreciëren.


Opening expo Jupp Linssen 19 november 2017

foto's: Joke Timmermans


Titel

Titel

Titel

Titel

Titel

Titel

Titel

Titel

Titel


NIGHT SHIFT Hasselt


Titel

NIGHT SHIFT

De tweede editie van Night Shift 2017 in de Grenslandhallen te Hasselt had plaats op 21 oktober 2017.

Vanaf 14 u open tot 5 u 's ochtends. 

Good vibes, nice food en interessante standhouders.


PERIWINKLE DECADE
by 
Liesje REYSKENS
@ The Gallery Genk

10 september 2017
PERIWINKLE DECADE
Liesje Reyskens

Genk opende op 7 september een gloednieuwe stadsgalerij voor kunst en ambacht. The Gallery is een samenwerking tussen de stad en ASAP Foundation.

De Zonhovense Liesje Reyskens had de eer de openingsexpositie vorm te geven en pakte meteen uit met een retrospectieve "Periwinkle decade", maar nodigde ook 4 soulmates uit die haar inspireerden en vermoedelijk ook omgekeerd.

Naast een overzicht van het werk dat Liesje de laatste 10 jaren maakte was er ook werk te zien van

Joris Link (Nl), Amy Wong (Ca), Barend Van Hoek en Marjan Laaper (Nl)


Op zondag 10 september nodigden we onze klanten uit op een private view in aanwezigheid van de kunstenares, van 16 u tot 18 u.

Molenstraat 7 te 3600 Genk

We verwelkomden hen met lekkere patisserie van Brabanders en heerlijke koffie van Monx!

Titel


10 september 2017
Monumentendag en dag van de architectuur Turnhout
LMG Ploem

Titel

Naar aanleiding van de Open Monumentendag en het Festival van de Architectuur plaatsten we voor de kantoren van AIM op de Parklaan in Turnhout enkele monumentale sculpturen van LMG PLOEM.


Finissage Josep Riera I Aragó 02/07/2017

Een laatste kans om de prachtige tentoonstelling van de gekende Spaanse kunstenaar Josep Riera I Aragó te  bekijken.


Niet alleen kon u genieten van tekeningen, grafisch werk, kleine sculpturen, schilderijen en monumentale buitenbeelden,

maar Johan Phillipaerts van BEAUDEGA liet u proeven van enkele heerlijke Spaanse wijnen 

en serveerde bijhorende hapjes.


Tussendoor kon u ook nog luisteren naar Wim Cops, één van de meest begenadigde flamencogitaristen van het land.

Titel

Titel

Titel


Vernissage Josep Riera I Aragó 14/05/2017


Titel

Kunstenaar Jupp Linssen in gesprek met Josep Riera I Aragó

(foto: Joke Timmermans)

Titel

(foto Joke Timmermans (detail))


Titel

Josep Riera I Aragó en zijn vrouw Pilar

(foto Joke Timmermans)

Titel

Architect Vittorio Simoni en galerist Luc Theuwis openen de expo

(foto Joke Timmermans) 

Titel

foto's: Joke Timmermans

Titel


Titel


Titel


Titel


JOSEP RIERA I ARAGÓ


Titel


Titel

Quinten Torp

Titel

Jimmy Kets & Julie Scheurweghs

Titel

Groepsexpo met oa: Richard Serra, Luc Hoekx, Urbain Mulkers, Marcel Duchamp, Peter Jacquemyn, Hilde Overbergh, Daan Gielis, John Van Oers, Jan Carlier, Willo Gonnissen, Stefan Peters, ...

Titel

Bram Bogart, Hugo Duchateau, Georges Meurant, Tjen Meylemans, Ivan Popovic, Bart Vandevijvere & Janise Yntema

Titel

Mulugeta Tafesse

Titel

Joop Vugs & Geert De Smet

Titel

"We met, we mad"

Manu Baeyens & Anke Roder

Titel

Luc De Meyer, Karin Gielen, R V Bulck & Nele Van Hecke

Titel

Ulrike Bolenz, Victoria Calleja, Sophie Cauvin, Jacqueline Devreux & Chantal Talbot

Titel

Reniere & Depla

Titel


Titel


Titel


Titel

Manu Baeyens

Titel


Titel


Titel


Titel


Titel

n justo.

Titel