JUPP LINSSEN

(Re)opening zondag 10/12/2107 14 u - 18 u op uitnodiging

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Titel

Titel

Titel

Titel

In november-december 2017 presenteren we voor het eerst een grote solotentoonstelling met werk van de Duitse kunstenaar Jupp Linssen.

De kunstenaar (1957 Kempen Neiederrhein) leeft en werkt in Aken.

Hij ontwikkelde een geheel eigen schriftuur in zijn schilderkunstig oeuvre. Net als zijn vriend Josep Riera I Aragó vertrekt Jupp Linnsen vaak van gevonden materialen omdat de geschiedenis ervan en de natuurlijke patine dat deze materialen in de loop der tijden kreeg hem aanspreekt en inspireert. Zijn werken zijn robuust en letterlijk zwaar en toch ogen ze zeer licht en fragiel omdat hij telkens opnieuw een perfect evenwicht weet te vinden tussen vorm en compositie, tussen verf en materie.

De werken zijn eerder object dan schilderij doordat ze een derde dimensie krijgen via dik aangebrachte verf en materielagen en ingewerkte objecten. Soms gaat het letterlijk om een derde dimensie omdat de kunstenaar verschillende doeken op elkaar monteert.

De kunst van Jupp Linssen kent veel succes in eigen land, maar ook daarbuiten weten collectioneurs zijn werk te appreciëren.


De tentoonstelling is tot 24 december enkel op afspraak (maar volledig vrijblijvend) te bezoeken.

Titel

Titel

Titel